2e Spoor traject Doetinchem

Kansen aan zet biedt coaching bij 2e spoortrajecten. Dat is een optie als een werknemer langdurig ziek is en terugkeer in de huidige organisatie niet mogelijk is. Er moet dan toch nieuw perspectief zijn voor zijn loopbaan.

Re-integratie 2e spoor traject

Een werkgever is volgens de Wet Verbetering Poortwachter lang verantwoordelijk voor de re-integratie van een zieke werknemer. U moet zich inspannen om een zieke werknemer weer aan het werk te krijgen binnen uw organisatie. Dat kan het oorspronkelijke werk zijn of een andere functie in uw organisatie. Als u dat lukt, wordt dit re-integratie eerste spoor genoemd. Als dat niet lukt, dan bent u verplicht de werknemer buiten de eigen organisatie te herplaatsen: dat is een 2e spoor traject.

Meer informatie? Zie de wet verbetering Poortwachter en 2e spoor traject.

De dienstverlening van Kansen aan zet bij een 2e spoor traject:
Wanneer het niet lukt om de werknemer binnen de eigen organisatie het werk te laten hervatten, is het belangrijk te beseffen dat de werknemer wèl graag verder wil met zijn loopbaan.

Kansen aan zet helpt uw werknemer verder te komen en alsnog een toekomstperspectief te ontdekken. Een vroegtijdige inschakeling van Kansen aan zet is ook in uw belang als werkgever.

Wij bieden bij een 2e spoor traject advies, begeleiding en een uitgebreid netwerk met deskundigen dat we hierbij kunnen inzetten.

Het doel is dat uw werknemer weer de draad van zijn loopbaan op kan pakken en werk vindt dat bij hem past. Wij coachen uw werknemer om een goed vervolg van zijn loopbaan te realiseren.

Kansen aan zet heeft aan werkgevers veel te bieden:

  • Begeleiding terugkeer na ziekte
  • Begeleiding op de werkplek
  • Advies over de toepassing van regelgeving

Enkele tips voor werkgevers

  • Start snel met een 2e spoor traject. Zodra duidelijk is dat uw medewerker niet kan terugkeren in de eigen organisatie, kunt u een 2e spoor traject starten.
  • Houd als werkgever de regie in de re-integratie van uw medewerker. Onderhoud goede communicatie met andere partijen als UWV en uw Arbodienst. Blijf actief volgen en controleren en zo nodig bijsturen.
  • Neem contact op met Kansen aan zet voor een kennismaking.
    Telefoon: 06 - 222 11 626

 

Bied uw langdurig zieke werknemer weer toekomstperspectief met een tweedespoortraject van loopbaancoach Doetinchem Kansen aan zet.

Bezoek ons ook op:

Linkedin

Loopbaancoach Doetinchem,
Kansen aan zet, verzorgt loopbaan trajecten in de volgende gemeenten:

Doetinchem, Arnhem, Berkelland, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk

NOLOC erkend loopbaan professional