Nieuws

"Neem de tijd voor herstel van werkstress"

Oratie van Sabine Geurts, hoogleraar Arbeid, stress en herstel

Tijdig en voldoende herstel van werk en werkstress zijn op langere termijn van groot belang voor de gezondheid, prestaties en inzetbaarheid van werkenden.

Enerzijds gaat het hierbij om herstel tijdens werktijd, door onder meer een gezond ontwerp van de functie. Anderzijds gaat het om herstel buiten werktijd, zoals tijdens vrije avonduren, weekenden en vakanties.

Sabine Geurts, hoogleraar Arbeid, stress en herstel, bespreekt in haar oratie verschillende factoren die het herstelproces negatief of positief kunnen beïnvloeden. Ze concludeert dat niet zozeer de aard van de tijdsbesteding van belang is, als wel de mate waarin een activiteit afleidt van piekergedachten, gepaard gaat met positieve gevoelens, energie geeft en op eigen keuze berust.

Sabine Geurts (Nijmegen, 1964) studeerde psychologie in Nijmegen. Ze studeerde cum laude af in zowel de neuro- en revalidatiepsychologie als de arbeids- en organisatiepsychologie. Sinds juni 2010 is ze als hoogleraar Arbeid, stress en herstel werkzaam bij de leerstoelgroep Arbeids- en organisatiepsychologie en het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit.

----


Loopbaancoach Doetinchem houdt u graag op de hoogte van nieuws over werk en aanverwante zaken.

Bezoek ons ook op:

Linkedin

Loopbaancoach Doetinchem,
Kansen aan zet, verzorgt loopbaan trajecten in de volgende gemeenten:

Doetinchem, Arnhem, Berkelland, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre, Aalten en Winterswijk

NOLOC erkend loopbaan professional